Ratioterm
Cautare
Contul meu
RO HU EN DE
Online Catalog
Cosul meu:
0 produs
Furnizori
Panouri solare
Panourile solare sunt termice sau fotovoltaice. Panourile solare termice capteaza energia soarelui incalzind tevile prin care circula apa. Panorile fotovoltaice capteaza energia solara si o transforma in energie electrica.
Panouri solare

Panourile solare sunt termice sau fotovoltaice. Panourile solare termice capteaza energia soarelui incalzind tevile prin care circula apa. Panorile fotovoltaice capteaza energia solara si o transforma in energie electrica. Panorile solare termice sunt pot fi panouri solare plane, panouri solare cu tuburi vidate, panori solare pentru piscina.

Sistemele cu panouri solare se pot utiliza pentru incalzirea apei calde menajere,panerai replica incalzirea piscinelor si incalzirea apei cu aport la incalzire. Un sistem cu panouri solare consta din panouri solare, lichidul de transfer al caldurii, componentele de circulatie ale lichidului, schimbator de caldura, rezervor de acumulare si componentele de comanda/control. Montarea panourilor solare se recomanda spre sud pentru emisfera nordica la 45-60 grade.

 

 

Panouri solare plane

Panourile solare plane sunt formate dintr-o suprafata de absorbtie (folie de aluminiu acoperita cu un strat selectiv) de culoare inchisa care asigura o absorbtie termica mare si o reflexie a razelor solare minima reducand astfel pierderile. Tevile de cupru sunt sudate de folia absorbanta asigurand astfel transferul de caldura de la suprafata absorbanta lichidului care circula in tevile de cupru.breitling replica Ansamblul de mai sus este izolat cu poliuretan expandat sau vata minerala pentru reducerea pierderilor de caldura prin convectie.

La suprafeţe de captare echivalente eficienţa acestui tip de colectoare solare este mai redusă faţă de colectoarele solare cu tuburi vidate, însă şi preţul de cost este mai scăzut.

Există asemenea panouri solare în multiple variante constructive. Recent eficienţa lor a fost imbunătăţită într-o oarecare măsură prin utilizarea sticlei cu emisivitate redusă şi prin umplerea cutiei cu gaz inert, prin marirea suprafetei de contact intre teava si folia absorbanta respectiv prin folosirea oglinzilor concave in astfel de panouri solare marind astfel eficienta acestora numite CPC. Avantajul acestui tip de colector solar in comparatie cu cele cu tuburi vidate este ca se pot produce in diferite forme si dimensiuni putand fi astfel integrate in arhitectura cladirii..

 

Panouri solare cu tuburi vidate

În cazul acestui tip de colectoare solare, tuburile vidate constituie elementul cheie al captării energiei solare. Fiecare tub este format din două tuburi concentrice din sticlă borosilicat (cu rezistenţă mecanică bună şi un grad de transparenţă ridicat), închise la un capăt şi sudate între ele la celălalt. Spaţiul dintre cele două tuburi se videază iar suprafaţa exterioară a tubului interior se acoperă cu un strat selectiv cu excelente proprietăţi de absorbţie a radiaţiei solare (>96%) şi cu o emisivitate foarte redusă (<4%). Căldura este transferată agentului termic sau direct, sau prin intermediul unui tub termic. Vacuum-ul dintre cele două tuburi formează un termos astfel încât exteriorul tubului va fi rece deşi temperatura din interior poate ajunge la 160°C.replica watches Această proprietate face instalaţia utilizabilă în climate reci şi în condiţii de cer acoperit, colectoarele cu tuburi fiind mai eficiente decât colectoarele solare clasice, plane. Avantajul acestora in comparatie cu cele plane este eficienta mai mare la suprafete echivalente fiind recomandate acolo unde suprafata acoperisului nu ajunge pentru montarea panourilor solare plane.

 

Panouri solare termosifon

Sistemul cu termosifon este cel mai simplu sistem din punct de vedere al constructiei sistemului nefiind necesara automatizarea. Principiul de functionare este cel al sistemelor gravitationale apa calda usoara urca in rezervorul de acumulare iar apa rece mai grea coboara in panourile solare.replica watches Sistemul se poate folosi pe teritoriul Romaniei numai in perioada calda in perioada rece cu temperaturi sub 0ºC fiind necesara golirea sistemului. Sistemul nu are nevoie de pompa si automatizare astfel poate fi folosita in locuri unde energia electrica nu este accesibila.

Panouri solare pentru piscine

Aceste tipuri de panouri solare sunt produse din material plastic de culoare neagra fiind folosite pentru incalzirea piscinelor pe perioada de vara incalzind apa din piscina cu 4-7ºC.

 

 

 

© 2009 Ratioterm. All Rights Reserved