Ratioterm
Cautare
Contul meu
RO HU EN DE
Online Catalog
Cosul meu:
0 produs
Furnizori
Combustibil solid sau gaz?
Gazul in comparatie cu lemnul este mai confortabil.Nu trebuie sa ne trezim dimineata mai devreme, nu trebuie sa arunc scrumul, nu este nevoie de un rezervor propriu pentru acumulare, insa ca orice combusti
Combustibil solid sau gaz?

Gazul in comparatie cu lemnul este mai confortabil. Nu trebuie sa ne trezim dimineata mai devreme, nu trebuie sa arunc scrumul, nu este nevoie de un rezervor propriu pentru acumulare, insa ca orice combustibil fosil nu este neutral din punct de  vedere al emisiilor de CO2 si este mai scump decat incalzirea cu lemne, devenind din ce in ce mai scump odata cu micsorarea rezervelor de gaz, respectiv prin folosirea lemnului se reduc emisiile de CO2 reducandu-se astfel cantitatea emisiilor cu efect de sera.Avantajele incalzirii cu gaz si cu lemn se buy online regasesc in incalzirea cu peleti. Prin arderea a mai putin de 2kg de peleti se poate economisi 1m3 de gaz ceea ce permite dezvoltarea regionala a sectorului energetic, se pot reduce caile de transport si reduc dependenta fata de combustibilii fosili. In Romania sunt deja cativa producatori de peleti de calitate a caror capacitate creste an de an ca urmare a cererii tot mai mari. Peletii au forma circulara cu lungime de pana la 5cm in a caror compozitie intra numai rumegus, fara adezivi rezultand astfel un combustibil cu aport neutral asupra emisiilor de gaze de sera. Chiar daca costurile cu investitia intr-un cazan cu peleti sau tocatura sunt mai mari decat cele cu o centrala pe gaz, aceste costuri se amortizeaza pe perioada de viata a centralei pe pelet/tocatura chiar si in cazul in care se considera ca baza de calcul pretul de azi al gazului, luand in considerare faptul ca combustibilii fosili se consuma intr-un ritm tot mai mare, este cu siguranta un calcul mai mult decat acoperitor pentru cei ce doresc sa investeasca azi in energia de maine.

fallon jewelry fallon jewelry for women fallon rings fallon rings for sale fallon earrings fallon earrings for sale sterling silver earrings for sale

 

 

 

 

Lemnul folosit pentru incalzire ca biocombustibil are in Europa cel mai mare potential. Lemnul in comparatie cu combustibilii solizi elimina doar atat CO2 cat au acumulat in timpul vietii, prezentand astfel un bilant de emisie CO2 neutral. Scrumul care se formeaza prin arderea lemnului contine minerale putand fi astfel  utilizata ca ingrasamant natural.

 

Peletii/Bricketii sunt produsi din rumegusul rezultat din procesul de prelucrare al lemnului. In procesul de fabricatie rumegusul va fi presat la presiuni mari, formandu-se peletii care au o densitate mare, in procesul de productie datorita presiunii mari nefiind nevoie de adezivi.

Pentru tocatura de lemn nu este necesara taierea nici unui copac, acesta rezultand ca deseu din defrisari.

Lemnul energetic se obtine din culturi agricole special plantate cu acest scop avand o rata  de crestere anuala foarte mare, prezentand din ce in ce mai mult interes.

© 2009 Ratioterm. All Rights Reserved