Ratioterm
Cautare
Contul meu
RO HU EN DE
Online Catalog
Cosul meu:
0 produs
Furnizori
Economisirea energiei
Circula multe sfaturi cum sa economisim energie. Ce pot sa va aduca aceste sfaturi. Mai departe sunt relatate cateva sfaturi folositoare. Fie ele pentru protectia mediului sau mai degraba pentru protectia portofelului: oricum doresti sa salvezi energie.
Economisirea energiei

 

 

 

 

 

1. Motorul foloseşte mai mult carburant la pornire?

“In momentul in care motorul este cald, consumul suplimentar la pornire este este neglijabil” a declarat Manfred Groß de la Technikzentrum des ADAC. Intr-un blocaj de trafic mediu-lung, reducerea consumului de combustibil se poate face si prin oprirea motorului. Aceasta metoda este foarte rar practicata. Conform ADAC, o masina in stationare cu motorul pornit consuma aproximativ un litru/ora.replica watches Pentru o oprire mai lunga de 20 secunde se merita oprirea motorului. Cat despre partea de functionare a masinii, aceasta operatiune dauneaza putin motorului (opriri si porniri dese).

 

2. Rezervorul nu trebuie sa fie incarcat la capacitate

Argumentul: combustibil, de asemenea, cantareste foarte mult. Aceasta greutate are un efect asupra consumului. “Unii incarca rezervorul doar la un sfert din capacitatea lor” a declarat Manfred Groß de la Technikzentrum des ADAC. Aceasta metoda nu se va aplica daca pentru fiecare alimentare trebuie facut un ocol.panerai replica Practic daca ai greutate mai mica, deja economisesti energie. Conform ADAC, 100 kg in plus creste consumul cu 0,3 litri.breitling replica De aceea este bine sa ne golim portbagajul de tot ce nu ne este necesar.

 

3. A nu se lasa spatiile sa se raceasca

Aceasta este o conceptie gresita” a declarat Hanno Lang-Berens consultant de energie pentru organizaţie de consumatori. Ca de expemplu dupa o saptamana de vacanta, o incapere consuma mai multa energie pentru a o reincalzi, decat in cazul in care am fi lasat-o sa se mentina. Oricum, timpul pentru a reincalzi o incapere este destul de mare.

 

4. Aerisirea este mai eficienta decat a tine fereastra intredeschisa

Oamenii ventileaza incaperile pentru a elimina bioxidul de carbon acumulat in incaperi, a   outlet declarat Hanno Lang-Berens consultant de energie pentru organizaţie de consumatori. Cand aerisim – deschiderea usilor si ferestrelor este cea mai buna alegere – aerul este online  complet inlocuit in cateva minute. “Printr-o fereastra intredeschisa se racesc deasemenea si peretii” a declarat consultantul. Peretii, plafoanele si podelele sunt cele mai mari stocatoare de caldura.

 

 

 

 

 

 

5. Modul Stand-By trebuie sa fie oprit

Chiar daca un aparat este oprit el inca mai poate consuma energie. Motivul pentru aceaste consumuri este transformatorul, care este plasat intre ieşire şi comutator. Ele nu sunt, prin
urmare, controlate de comutator. Unica solutie: decuplarea completa a aparatului de la retea.

Prin urmare  decuplati de la retea aparatele ce pot fi deconectate. Dar aveti grija, unele calculatoare, televizoare sau aparate radio pot sa-si piarda setarile cand sunt deconectate de la retea.

© 2009 Ratioterm. All Rights Reserved