Climatizare

Dintr-un recent studiu reiese că ne petrecem 90% din timp în interiorul unei clădiri fie că vorbim de locul de muncă, sau de locuința noastră. Responsabilitatea principală a fiecărui proprietar este să asigure un climat favorabil. De aceea, climatizarea adecvată trebuie luată în considerare pentru a adopta cea mai bună soluție.

Pentru a alege o soluție optimă de climatizare, trebuie să luați în calcul mai mulți factori, precum: arhitectura clădirii, cerințele curente și viitoare, aspectele ecologice sau bugetul investiției.

Avantajele unei instalații de aer condiționat:

1. Confortul

Aerul condiţionat nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de telecomandă care să răcească o camera supraîncălzită. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp.

2. Controlul umidităţii

Aerul condiţionat reglează şi umiditatea din aer, înlăturând disconfortul provocat de un aer prea umed şi prea cald.

3. Nivelul optim de zgomot

Aparatele de aer condiţionat sunt, în general, silenţioase. În plus, deoarece ele funcţionează cu ferestrele casei închise, permit o izolare fonică plăcută a locuinţei, astfel că zgomotul de afară încetează să mai fie o problemă.

4. Izolarea locuinţei de insecte şi alergeni

Casa ta cu aer condiţionat va avea ferestrele închise în timpul zilei, ceea ce înseamnă că insectele sau alergenii nu mai pătrund înăuntru.