Sisteme de case inteligente

casa inteligenta

Diferenta dintre o casa obisnuita si una inteligenta consta in trei stari necesare: confort, siguranta, liniste. O casa obisnuita ne ofera confortul necesar, insa parca lipseste ceva! Dar cu ajutorul unei case inteligente, unde putem crea si dirija o intreaga lume cu propriile maini, simtim ca ne permite sa progresam.

Sistemele de tip Smart Home / Casa Inteligenta sunt sistemele care ne facilitează, prin intermediul unor aplicații pe telefonul mobil sau în mod direct, controlul și setarea majorității echipamentelor care sporesc calitatea vieții noastre. Mai pe larg, vorbim despre controlul sistemelor de încalzire, controlul sistemelor de ventilație, controlul iluminării și protectia casei noastre față de evenimente nedorite de tip efracție, inundații, incendii.

Altfel spus, sistemele Smart Home vor transforma casa, prin intermediul senzorilor inteligenti, într-un adevarat “organism” cu care dvs. veți putea “discuta” în cel mai simplu mod.

Avantaje:

  • Securitatea

Casele inteligente permit transmiterea avertizărilor în caz de incendiu, inundație și efracție. Sistemele de securitate facilitează monitorizarea activității din casă și în momentul în care detectează evenimente neprevăzute informează proprietarul.

  • Eficienţa energetica

Monitorizarea consumului de energie ne ajută să aflăm care sunt consumatorii principali şi să identificăm metodele de reducere a consumului. Dispozitivele depășite ce au un consum ridicat, pot fi înlocuite în scopul de a economisii pe termen lung. Se pot alege electrocasnice inteligente ce țin sub control consumul de energie

  • Revânzarea

O casă construită şi dotată inteligent este o casă atractivă, confortabilă, eficientă şi eco. În plus dotările unei case inteligente ajută beneficiarul să reducă costurile de întreținere.  Avantajele unei case inteligente reprezintă un atu si în cazul revânzării.